Čo mi dala práca v 2PRO

Zoznám sa s naším Head Managerom našej nitrianskej pobočky. Toto je Michal Doboš. Michal pracuje v oblasti priameho marketingu už viac ako 7 rokov, stále je aktívny v obchode a vidí v tejto profesii obrovský zmysel. Pýtali sme sa, či je niečo, za čo by svoju prácu.

Kategória :

Hrdina Odvodov

Pridané :

19.4.2024
Kedy ste začali pracovať v oblasti priameho predaja? A čo vás k tomu viedlo? Ako ste sa k práci dostali? 

V oblasti priameho predaja pôsobím už viac ako 7 rokov. Možno vás bude zaujímať, že som sa k tejto práci dostal úplnou náhodou. Reagoval som na ponuku práce, ktorú som videl na portáli Profesia. Ani som nevedel, či sa mi niekto ozve, no pracovná ponuka ma natoľko zaujala, že nevedel odolať. Sám o sebe si myslím, že som človek, ktorý stále rád skúšam nové veci. Tak prečo neskúsiť niečo, čo som ešte nikdy neskúsil? A vyšlo to! Okamžite som našiel svoj dream job. 

Kedy ste vedeli, že toto je vaša práca snov? 

Hneď ako som sa stretol s touto prácou som cítil že toto je smer ktorým sa chcem uberať, hlavne preto že nemusím pracovať manuálne a pochopil som že práve táto mi práca mi dáva veľmi veľa nakoľko som sa stále zlepšoval a učil nové veci ktoré ma začali posúvať raketovou rýchlosťou kariérne aj osobnostne. 

Rozmýšľali ste že by ste sa niekedy venovali inej práci? 

Popravde nie. Odkedy sa venujem priamemu predaju, nikdy mi ani len nenapadlo, že by som sa venoval niečomu inému. Ja som sa v tejto práci našiel po pracovnej aj osobnostnej stránke, takže by som už nemenil za nič iné. 

Ako ste sa dostali k prácu v 2PRO? 

Ja osobne sa riadim heslo, že keď vykonávate svoju prácu podstivo a férovo, vždy vás to dovedie na to správne miesto alebo do tej správnej firmy. Mne sa to presne podarilo. A poctivosť ma doviedla až sem. Do 2PRO. Pracoval som v rôznych firmách podobného zamerania, no vždy som sa stretával s faktormi, ktoré ma odradili. Či už nedostatočné vzdelávanie, platové podmienky, rodinkárstvo či “nezdravé a neférové vedenie”.  Určite to poznáte. Vplyvov, ktoré vás odradia od práce môže byt naozaj veľa, preto si myslím, že človek by mal pracovať v takom prostredí, kde to je zdravé už od prvého momentu. Mali by ste pracovať tam, kde vás firma aj vedenie plne podporuje v tom, čo robíte, kde je perfektne nastavený sestém, a teda človek presne vie, čo a kedy má robiť. Vždy hľadajte prácu, kde sa neustále môžete rozvíjať, napredovať a byť nielen lepším zamestnancom, ale aj lepším človekom.

Čo vám dala práca v 2PRO? 

Práca v 2PRO mi dala hlavne to, že potenciál rastu v tejto firme je neobmedzený. 2PRO mi zbúralo domnienky, že počet našich spolupracovníkov nemá limity, takže môžete spolupracovať s veľkým množstvom rôznych ľudí s podobnými záujmami ako máte vy. Taktiež som vďaka 2PRO začal využívať systém, ktorý je u nás nastavený. Systém, vďaka ktorému je postup v kariére oveľa rýchlejší a jednoduchší. Taktiež som začal na sebe viac pracovať a učiť sa nové veci vďaka internému vzdelávaniu, ktoré je vo firme súčasťou. To bol pre mňa jeden z hlavných benefitov 2PRO pre mňa. Vďaka možnosti vzdelávania sa viem neustále posúvať osobnostne a pracovne. Svoje poznatky viem potom aplikovať do každodenného života. Pochopil som, že vystúpenie z komfortnej zóny je jeden z určujúcich faktorov pre osobnostný, profesijný aj kariérny rast, a teda že človek sa nebude posúvať vpred, keď robí stále tie isté veci. Pochopil som, že hodnoty ľudí, ktorí s nami spolupracujú, a hodnoty, ktoré máme nastavené, nás odlišujú od ostatných firiem a sú kľúčovým faktorom k úspechu a profesionalite. 

V akých oblastiach ste sa zlepšili vďaka tejto práci?

Zlepšil som sa vo viacerých smeroch, a to nielen v pracovnej sfére. Ako prvé sa mi zlepšila moja komunikácia. Nemyslím len vo forme slovnej zásoby, ale hlavne v tom, že som po čase nemal problém osloviť hocikoho neznámeho a vybaviť vždy to, čo potrebujem. A to všetko svetelnou rýchlosťou. Vďaka tejto práci som sa naučil oveľa lepšie pracovať s ľuďmi. Vedenie svojho vlastného tímu som si zo začiatku nevedel úplne predstaviť, no vďaka vzdelaniu, ktoré mi bolo poskytnuté, som pochopil, že to nie je nič náročné. Naučil som sa pracovať s technikami predaja, o ktorých som predtým nemal ani tušenia. Najviac ma teší, že som sa naučil ako náborovať kvalitných ľudí. 2PRO ponúka možnosť dosahovať výsledky skrz svojich spolupracovníkov, pretože to je cesta k finančnej i časovej slobode.

Čo ste sa vďaka tejto práci naučili? 

Táto práca mi ukázala veľmi veľa nových možností. Vďaka 2PRO som sa naučil, že cesta je cieľ. Čo to znamená? Ja si myslím, že väčšina ľudí, keď niečo dosiahne, tak sa s tým uspokoja, a tým to pre nich končí. Nepotrebujú už žiaden ďalší posun vpred. Ja som pochopil, že neustála práca na sebe, neustále prekračovanie svojej komfortnej zóny a neustály sebarozvoj sú faktory úspešného človeka. Aj preto chcem aj naďalej pokračovať v tom, čo robím. A teda sa neustále učiť nové veci s takýmto nastavením mysle. 

Vidíte budúcnosť v priamom predaji? Ak áno, prečo? 

Ano vidím v priamom predaj veľký potenciál a veľkú budúcnosť, pretože dnes je doba, kedy ponuka prevažuje dopyt. Presnejšie výroba prevažuje dopyt. Veľmi veľa sa vyrába a je málo dobrých predajcov. Aj práve preto si firmy veľmi vážia dobrých predajcov, preto je potrebné, aby sme rástli a hľadali nových a šikovných kolegov. 

Prečo si myslíte, že je priamy predaj ideálna “start-up práca” pre mladého človeka, ktorý sa práve obzerá po svojej prvej práci? 

V prvom rade toto nie len obyčajná práca. Nie je to práca, kde si človek chodí len štikať kartičku, odrobiť si svoju 8-hodinovku a čaká, kým mu pípne stále rovnaká výplata. V 2PRO si človek dokáže nadštandardne zarobiť, k tomu môže sám ovplyvniť svoj príjem a veľmi rýchlo vybudovať svoje vlastné podnikanie vďaka podpore firmy. Najlepšie na tom je to, že pri takomto podnikaní nepotrebuje žiadny vstupný kapitál. 

Aké vlastnosti by mal mať podľa vás úspešný predajca?
 
V prvom rade by mal byť komunikatívny. Nesmie mu chýbať pozitívne myslenie, nadšenie pre prácu a hlavne úprimnosť a férovosť. 
Prečo je priamy predaj podľa vás najžiadanejšia forma predaja?

Priamy predaj je tu s nami už od nepamäti a vždy tu aj bude. Väčšina podnikateľov dokáže vyrobiť produkt, no nedokážu ho predať. Práve pri tomto probléme nastupuje predajca. Čím viac produktov dokáže predajca predať, tým viac firma zarobí, takže veľké aj malé firmy si vážia človeka, ktorý vie predávať. A keď sa človek naučí predať jeden produkt, tak vie predať čokoľvek.

Mega Články

More Templates